Birleşmiş Milletler'de sendikal baskıya son!

23 Eyl 2013

Birleşmiş Milletler BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon BM'de örgütlü sendikaları tanımamakta ve BM'de sendikal haklara saldırıda ısrar ediyor. Bu yılın (2013) sonuna kadar yapılması gereken toplu sözleşmeyi bir türlü imzalamayan Genel Sekreter, sendikaları da tanımadığını açıkladı.

BM çalışanları Temmuz 2013 tarihinden bu yana çeşitli eylemlerle tepkilerini iletseler de BM'de örgütlü ve 65.000 çalışanı temsil eden sendikalar, BM yönetimine toplu sözleşmeyi bir türlü kabul ettiremedi. Ban Ki-moon en sonunda işçi sağlığı ve güvenliği, çalışma koşulları ve çalışanların refahı gibi konularda müzakere yapılmayacağını açıkladı.

BM çalışanları dünyanın dört bir yanında hayatlarını riske atarak görevlerini sürdürmeye çalışıyorlar. BM'den verilen bilgilere göre, geçen 10 yıl içerisinde dünyanın çeşitli bölgelerinde görev yapan BM emekçilerinin 555'i saldırıya uğradı. Bu saldırılarda 200 BM çalışanı hayatını kaybetti.

BM çalışanları, genellikle tehlikeli bölgelerde zor koşullar altında görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Hayatından dahi fedakârlıkta bulunarak çalışmalarını sürdüren BM çalışanlarının sendikal haklarının her ağzını açtığında demokrasi ve insan hakları diyen BM Genel Sekreteri tarafından tanınmaması kabul edilemez.

İşte BM'yi sendikasızlaştırmakta ısrar eden Genel Sekreter, uluslararası alanda birçok dilde sendikal ve işçi sınıfına dair haberler yayınlayan labourstart.com web sitesince de protesto ediliyor. Protesto etmek için başlatılan online kampanyaya katılmak için aşağıdaki linki ziyaret edip katılabilirsiniz. İngilizce bilmeyenler sayfayı Google Translate ile Türkçe'ye çevirip imzalayabilir.

http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=1958&src=lsmm

paylaş