Karayılan ve Bahoz Erdal'dan 'çekilme' açıklaması

23 Eyl 2013

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, Avrupa'da yayın yapan Sterk TV'ye konuştu. Çözüm sürecini ve çekilmenin durdurulması kararını değerlendiren Karayılan, sürecin kritik bir aşamada olduğunu dile getirdi.

Gelinen aşamada hükümetin çözüm için zihinsel bir altyapısının olmadığını gördüklerini söyleyen Karayılan, başta hasta olmak üzere tutuklu ve hükümlü siyasetçilerin bırakılması, demokratik siyasetin önünün açılması konusunda hiçbir ilerleme olmadığını vurguladı.

Karayılan, "Kürt sorunu büyük bir sorundur, olaya basit yaklaşamazsınız. 'Ana dilde eğitim olamaz' diyorsanız bu sorunu çözemezsiniz. Öcalan’ın durumu ve şartları öyle olmaz, tutuklu siyasetçiler varken sorun çözülemez. Biz bir halkız ve haklarımızı istiyoruz. Sorunun çözümü için ciddi hiçbir adım atılmadı. Süreç kritik bir aşamadadır. Bu konuda demokratlar ve sivil toplum kuruluşları hükümeti uyarmalıdır. Biz niye bütün güçlerimizi çekmedik, bize güven vermediler. Savaş hazırlığı yaptılar. AKP bizi bu kararı almaya mecbur bıraktı" dedi.

AKP saldırı hazırlığında! PKK'li 'Dr. Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin ise bundan sonra PKK'nin atacağı adım kalmadığını belirterek AKP'nin "Bundan sonra ne olacak?" sorusuna cevap vermesi gerektiğini belirtti. Adım atılmadığı gibi savaş hazırlıklarının hızlandığını söyleyen Hüseyin,  2011'deki Silvan saldırısı gibi bir saldırının altyapısının hazırlandığı iddiasında bulundu.

paylaş