Bağdat yine kan gölü

22 Eyl 2013

Irak'ın Bağdat kentinde dün (21 Eylül 2013) meydana gelen patlamada 60'ın üzerinde insan öldü, 150'nin üzerinde insan da yaralandı.

Emperyalizmin ülkeyi etnik ve dini ayrımlarla paramparça etmesinin ardından meydana gelen çatışmalar her geçen gün şiddetleniyor. Dün Şiilerin yoğun yaşadığı Sadır şehrinde düzenlenen bir cenaze sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada olay yerinde bulunan kadın ve çocuklar da katledildi.

Patlama Irak'ın kuzeyinde 11 polisin öldürülmesinin hemen ardından meydana geldi. Yeni Dünya haber sitesinde aylardır Irak'ta şiddetin her ay en yüksek aşamaya ulaştığının haberini yapıyoruz. Bugün gelinen aşamada maalesef yine aynı cümleyi kurarak şiddetin 2008 yılından bu yana en yüksek aşamaya ulaştığını belirtmek zorunda kalıyoruz.

Birleşmiş Milletler verilerine göre bu yılın başından bu yana ülkede meydana gelen şiddet eylemlerinde 5000'den fazla insan hayatını kaybetti. Sadece Bağdat'ta Ağustos ayı içinde meydana gelen şiddet olaylarında 800 insan hayatını kaybetti.

Emperyalizm bir lanettir. Ülkeleri böler. Halkları birbirine düşürür. Gerçek kaybolur ve şiddet sarmalı başlar. İşte ABD ve işbirlikçilerinin Irak'ta yaptıkları budur. Suriye'de tezgâhladıkları budur. Emperyalizme karşı direnmek, kapitalimze karşı mücadele etmek her onurlu yurtseverin birinci görevidir.

paylaş