THY A.O yönetiminin bir icratı daha hukuksuz çıktı!

20 Eyl 2013

Bilirkişi, THY’nin uçucu ekiplerinin dinlenme sürelerini azaltan uygulamasının iptalini istedi.

Hava-İş, sürmekte olan grevin gerekçelerinden birisi olan uçucu personelin dinlenme sürelerinin THY A.O tarafından kısaltılmasını mahkemeye taşımıştı. Bakırköy 2. İş Mahkemesinde devam eden davanın duruşması 1 Ekim 2013 tarihinde görülecek. Fakat duruşma tarihinden önce sunulan bilirkişi raporu THY yönetiminin hukuksuzluğunu gözler önüne seriyor.  

Uçuş güvenliğini de tehlikeye atan REV-3 uygulaması ile ilgili olarak bilirkişinin hazırladığı raporun sonuç bölümü şöyle:

“Sonuç: Tüm delillerin takdiri ve değerlendirmesi Sayın Mahkeme'ye ait olmak üzere, davalı THY A.O tarafından uçuş personeli için 36 saat olarak uygulanan dinlenme süresinin 24 saat olarak değiştirilmesi yönünde yapılan tek taraflı değişikliğin hukuka aykırı olduğunun tespiti ve iptalinin gerekeceğine,”

Hava-İş ise konuyla ilgili açıklama yaparak “Grevin en önemli nedenlerinden biri olan bu konuda Hava-İş yine hukuken haklı çıkmıştır. Toplu iş sözleşmesinin kazanılmış bu haklar geri götürülmeden imzalanması yönündeki görüşümüzün ne kadar haklı olduğu da bir kez daha hukuken ortaya çıkmıştır.”

“Israrla söylediğimiz gibi THY Yönetim Kurulu Başkanı söylediği sözün arkasında ise hukuk tarafından da tescil edilen bu kazanılmış haklarımızı ortadan kaldıran REV-3 uygulamasından vazgeçip toplu sözleşmesinin imzalanması için masaya gelmelidir” dedi.

Önemli tespitler içeren rapora aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.havais.org.tr/download/210/

paylaş