Tarsus'ta "Eşit yurttaşlık hakkı ve savaşa hayır" paneli düzenlendi

20 Eyl 2013

Tarsus’ta dün (19 Eylül) 75. Yıl Kültür Merkezi'nde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği PSAKD tarafından "Eşit yurttaşlık hakkı ve savaşa hayır" konulu panel düzenlendi.

Alevi dedesi Hasan Kılavuz, PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral'In konuşmacı olduğu ve kolaylaştırıcılığını Cuma Erçe’nin yaptığı panel, 18.30'da devrim şehitleri için saygı duruşuyla başladı. Gezi şehitlerinin isimleri tek tek okundu. Süleyman Gencek’in seslendirdiği türkülerden sonra panele geçildi.

Cuma Erçe’nin savaş karşıtı açılış konuşmasından sonra sözü alan Alevi dedesi Hasan Kılavuz, "2013 yılı olmasına rağmen baskılar sonucu insanlar kimliklerini saklamak zorunda kalıyorlar. Alevi, Süryani, Ermeni, Arap, Kürt kendini özgürce ifade edemiyor, dilini konuşamıyor, inancını yaşayamıyor. Eğitimde, bürokraside, iş alanlarında, her alanda eşit olmalıyız. 'Cem evi cümbüş evidir' diyerek hakir görmek, eşit yurttaşlık hakkı mıdır" dedi.

Ali Yeral, konuşmasında bugün de katliamların artarak devam ettiğine değinerek "Kerkük, Maraş, Lazkiye, Çorum, Antakya, Gezi’de ehlibeyt dostlarına azgınca saldırılar devam ediyor. Antakya üç şehit verdi. Suriye’de katliamlara devam ediliyor" dedi.

Kemal Bülbül, 3 Haziran 2012 günü düzenlenen 'Suriye’de savaşa hayır' mitingine katılımın azlığına değindi. Barış talebimizi yükseltmemiz gerektiğini vurguladı. Kemal Bülbül, “Antakya’daki mitinglerde Arapça pankart niye yok, Araplar inançlarına sahip çıktıkları gibi anadilde eğitimi de istemelidirler” dedi. Kemal Bülbül demokrasi paketinin içi boş bir paket olduğunu, bundan bir şey çıkmayacağını belirtti. Ayrıca cami-cemevi projesi için “Pensilvanya’daki Fettullah Gülen ve İzzettin Doğan'ın ortaklaşa yaptığı bu proje Alevileri asimile etme projesidir” dedi.

paylaş