Genç rapçi faşizm kurbanı

18 Eyl 2013
Yunanistan'da faşist Altın Şafak partisi üyeleri, solcu ve anti-faşist olmasıyla bilinen Pavlos Fissas adlı Yunan rapçiyi öldürdü.
 
Olympiakos ile Paris Saint Germain arasında oynanan Şampiyonlar Ligi karşılaşması sırasında Pavlos Fissas bir başka kişiyle münakaşaya girdi. Fissas’ın tartıştığı kişinin ırkçı Altın Şafak partisinin üyesi olduğu ve tartışma üzerine partiden arkadaşlarını çağırarak Pavlos Fissas'a saldırdığı belirtildi. Saldırı sırasında kalbinden bıçaklanan Fissas, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
 
Killah P adıyla da bilinen Pavlos Fissas, ölmeden önce kendisine saldıran kişinin adını polise verdi. Olayla ilgili 45 yaşındaki saldırgan gözaltına alındı.
 
Antikapitalist ANTARSYA'nın Sözcüsü Petrus Konstantinu herhangi bir maç kavgası yaşanmadığını, 40 kadar Altın Şafak üyesinin saldırı düzenlediğini söyledi. Konstantinu, Skai radyosuna yaptığı açıklamada olayın polisin gözleri önünde gerçekleştiğini de iddia etti.
 
Bu açıklamalar üzerine Altın Şafak’ın merkezinde arama yapılırken partinin milletvekili İlias Kasidyaris suçlamaları yalanladı ve iddialara mahkemede yanıt vereceklerini duyurdu. 
 
 
 
paylaş