Çete bayrağı dalgalanıyor!

18 Eyl 2013
Reyhanlı'da, Suriyeliler için açılan ve tabelasında Hür Suriye Ordusu'nu (HSO) simgeleyen bayrak yer alan okul bulunduğu söylendi.
 
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek "Reyhanlı'da, Suriyelilerin eğitimi için açılan yasal bir okul yok" dedi ve durumdan haberleri olmadığını belirtti. 
 
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu twitter hesabından, "Reyhanlı'da bir tabela! Bunun hesabını kim verecek! Bu ülkede ÖSO nasıl okul açar?" diye tepki gösterdi ve olayı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Dudu, önergesinde şu sorulara cevap istedi:
"'Züheriye Okul Lisesi' açılırken, ülkemiz eğitim kurumlarından izin alınmış mıdır? Adı geçen okulun Uluslararası hukuk açısından konumu nedir? Aynı okulun Türk Ulusal hukuku açısından konumu nedir? Okulu finanse ettiği söylenen Suudi Arabistanlı kişi ile okul idarecileri ve öğretmenleri hakkında herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? Anılan okula izin alınmış ise bu izinin kriterleri nelerdir? İzin alınmamış ise bu okulun varlığından devlet yetkilileri habersiz midir? Haberli iseler bu okula hangi şartlar nedeniyle göz yummaktadırlar? İsteyen her yabancı kişinin bizim ülkemizde böyle okul ya da okullar açmaya hakkı var mıdır? Anılan okul ile ilgili bu güne kadar bir inceleme yapılmış mıdır? Yapılmamış ise, neden yapılmamıştır? Anılan okulun Milli Eğitim Bakanlığı ile herhangi bir bağı var mıdır? Varsa nelerdir? Anılan okulun ülkemizde başka benzerleri de var mıdır? Varsa bunlar nerelerde kaç tanedir? Hükümet olarak, Suriyeli mültecilerin çocuklarının eğitimleri ile ilgili bir program düşünülmüş ya da hayata geçirilmiş midir? Böyle bir program varsa nedir?"
 
Hatay Valiliği resmi internet sitesinden de bir açıklama yayınlayarak Hatay Valiliği sözü edilen yerin ‘okul değil, danışmanlık hizmeti veren, Suriye'den kaçarak, Türkiye 'ye sığınan çocukların rehabilite edildiği bir yer’ olduğunu açıkladı.
 
Kendi ülkelerinı kana bulayan, 'Özgür Suriye Ordusu' ismini kullanan çetelerin ülkelerinde meşruiyet kazanmamışken, komşu ülke Türkiye'den destek bulmaları ve istediklerini yapabilmeleri şunu gösteriyor; AKP Suriye'de akan kandan sorumludur!
 
 
 
 
 
paylaş