Aman ne büyük ceza!

17 Eyl 2013
Antalya'da 'zor kullanma sınırını aşmak'la suçlanan 40 polisten 25'ine disiplin cezası verildi. 
 
Antalya'da 1 Haziran 2013 gecesi yapılan gösterilerde 18 yaşındaki Vedat Oğuz, yakın mesafeden ateşlenen gaz bombası kapsülü yüzünden sağ gözünü kaybetti.
 
Aralarında Vedat Oğuz'un gözünü kaybetmesine neden olan polis ile 2 Haziran'da belediyenin kapalı otoparkında 3 üniversite öğrencisini döven 17 polisin de bulunduğu toplam 25 polis hakkında 16 ay kıdem durdurma cezası uygun görüldü.
 
Şu an bir inşaatta elektrikçi olarak çalışan ve açık lisede son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden Oğuz, "Polisin yakalanması devlete güvenim açısından çok iyi ancak aldığı 16 aylık kıdem durdurma cezasını çok az buluyorum. Ancak adam öldürmeye teşebbüs sayılacak bir eylemde 16 ay kıdem durdurma cezası bana çok az geldi. Ben hastanede ölecektim. Uzun süre tedavi gördüm, gözümün protezini de kendi imkânlarımla Ankara'da yaptırdık. Bir gözün alınması 16 ay kıdem cezasıysa, ben herkesin gözümü çıkarayım. Polisin öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmasını istiyorum" dedi.
 
Bahsi geçen polislerin en azından disiplin cezası alması, görüntülerin medyada yer bulması ve bunun toplumsal baskı unsuru olması nedeniyledir. Bu ceza yetersizdir, hakettikleri cezaları almaları için ise toplumsal baskının artması şarttır.
 
 
 
paylaş