İsrail öldürmeye devam ediyor

17 Eyl 2013
Siyonist İsrail yönetimi yıllardır Filistinlileri katlediyor. Filistin topraklarına yeni yerleşim yerleri açarak Filistin'i bir nevi İsrailleştirmeye çalışıyor. Özgürlük, eşitlik ve kardeşçe bir yaşam için mücadele eden Filistinliler ise öldürülmeye devam ediyor.
 
Bugün (17 Eylül 2013) Filistin'deki mülteci kampına müdahale etmeye çalışan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada 19 yaşındaki İslam Al Tubasi hayatını kaybetti.
 
Görgü tanıklarına göre İsrail askerî güçleri Filistinli Al Tubasi ailesinin evine bir baskın düzenledi. Silahlı baskında evde bulunan İslam Al Tubasi ağır yaralandı. Baskının ardından İsrail hastanesine kaldırılan Tubasi burada hayatını kaybetti.
 
Görgü tanıkları mülteci kampına giren İsrailli askerî güçlerin birkaç evi daha bastığını ve birkaç kişiyi gözaltına aldıklarını belirttiler. 
 
Bu saldırı İsrail'in Temmuz ayından bu yana Batı Şeria'daki Filistin'in kontrolü olan bölgeye dördüncü saldırısı. 
 
İsrail ordusu bölgede belirli aralıklarla Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenliyor ve istediği kişileri göz altına alıyor. Yine 31 Ağustos'ta, yani 17 gün kadar önce bölgede bulunan Cenin Mülteci Kampı'na operasyon düzenleyen İsrail kuvvetleri Kerim Ebu Suphi'nin ölümüne sebep olmuştu. 
 
 
 
paylaş