Davutoğlu: Bir garip bakan

16 Eyl 2013
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında Suriye'de savaşsız çözüme karşı çıkarken bugün (16 Eylül) yaptığı açıklamada "Bize 'savaş istiyorlar' diyorlar. Biz savaş istemiyoruz" dedi.
 
Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile görüşen Davutoğlu, görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, “Bizim yaptığımız savaşa dur çağrısıdır” dedi.
 
Ancak aynı Davutoğlu, Rusya ve ABD arasında, Suriye'deki kimyasalların denetlenmesi eğilimi üzerine basına yaptığı açıklamalarda “savaşsız çözüme” tepki gösterdi ve caydırıcılıktan vazgeçilmemesini söyleyerek, "Şu anda da kim kimyasal silahların yasaklanmasına üye değilse yapması gereken bir sorumluluğu yerine getirmemiş demektir. Bunu yapmak, dediğim gibi bir taraftan da zımnen suçu kabul etmektir. O da işin ayrı bir boyutu. Yani bunu yapalım ve 'siz bizi cezalandırmayın' demek aslında bir suç işlediğini kabul etmek demek" değerlendirmesinde bulunmuştu.
 
“Komşularla sıfır çözüm” iddiasını taşıyan hükümet ve dışişleri bakanı, Suriye ile ilgili gelişmeler sonucu tamamen yalnızlaşmış görünüyor. İslam dünyası vurgusunu ağzından düşürmeyen hükümet çevreleri, Mısır ve Tunus'ta yaşanan halk ayaklanmalarında, Suriye'ye dayatılan kirli savaşa karşı savaşçı tutumuyla bölgede ve islam ülkelerinde Türkiye'nin saygınlığını yerle bir etmiş durumda.
 
 
 
 
 
 
paylaş