Putin: Nükleerde İran'ın yanındayız

13 Eyl 2013
Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin bugün (13 Eylül 2013) Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesinde yaptığı konuşmada nükleer enerji ve uranyum zenginleştirme konularında İran'ın yanında olduklarını açıkladı.
 
Putin “Uranyum zenginleştirme de dahil nükleer enerji ve nükleer teknolojinin barışçıl kullanılması İran'ın da hakkıdır” dedi. 
 
Putin yaptığı konuşmada İran ve 5+1'in (Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, ABD) İran'ın nükleer enerji programı konusundaki durumu ile ilgili zaten bir kaç toplantı yaptığını ve ABD ve İsrail gibi devletlerin ve müttefiklerinin İran'ı nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanmayacak diye suçladıklarını, bunun doğru olmadığını belirtti. Putin ABD ve AB'nin İran'a uygulamak istedikleri kanunsuz yaptırımların kaynağının da asılsız iddialardan kaynaklandığını belirtti. 
 
Putin bu çerçevede İran'ın nükleer teknolojisini geliştirerek barışçıl amaçlarla kullanmasının hakkı olduğunu söyleyerek bu konuda İran ile işbirliği yapacaklarını açıkladı.
 
 
 
paylaş