Afganistan'da ABD Konsolosluğuna saldırı

13 Eyl 2013
Afganistan'a yıllarca tepeden bomba yağdıran ABD'nin, Herat şehrinde bulunan Konsolosluğuna bu sabah saat 06.00 sularında bombalı saldırı düzenlendi.
 
Sabah saatlerinde Konsolosluğun giriş kapısına bırakılan bomba yüklü aracın patlatılmasıyla meydana gelen saldırıda 3 Afgan polisinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı açıklandı. Patlamanın hemen ardından olay yerinde bulunan güvenlik güçleri ile Taliban arasında çatışma çıktı.
 
Taliban sözcüsü Qari Yousef Ahmadi saldırı sonrası yaptığı açıklamada saldırıyı kendilerinin düzenlediğini açıkladı. Yine üç gün önce Taliban militanları, ABD'nin Parwan'da bulunan Bargan Hava Üssüne roketlerle saldırmıştı.
 
ABD emperyalizmi sözde "terörizme karşı savaş" doktrini çerçevesinde 2001 yılında Afganistan'a saldırmış ve ülkeyi işgal etmişti. Ülkede 2001 yılından bu yana 3.370 ABD askeri öldürüldü.
 
Adil, özgür, eşit bir dünya fikrine karşı olan ABD yönetimi, Afganistan'da da özgürlük ve eşitlik tohumlarının yeşermesine karşı Taliban'ı desteklemişti. Sovyetler Birliği'nin kuşatılması için oluşturulan yeşil (İslami) kuşak projesi şimdilerde bumerang gibi ABD'nin kendisini vuruyor. Rüzgâr eken fırtına biçer.
 
Yine Afganistan'da artan ölü sayısı ABD kamuoyunda da, ABD'nin dış politikasına karşı büyük tepkiye neden olmaya devam ediyor. ABD emperyalizmi saldırdıkça ülke içinde ve dışında savaş karşıtı hareket güçleniyor. 
 
 
 
 
 
paylaş