Gerçeklerin halka ulaşması engelleniyor

12 Eyl 2013

Taksim'de 10 Eylül gecesi yaşanan olaylarda polis, görüntü almaya çalışan gazetecilere sert bir şekilde saldırdı. Polis, silahını Ahmet Şık'ın üzerine doğrultarak gazeteciyi tehdit etti.

Antakya'da 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın polis saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. İstanbul'da saat 19.00'da Taksim Dayanışması'nın çağrısı ile bir araya gelerek Ahmet Atakan'ın polisler tarafından katledilmesi protesto edildi.

Çevik kuvvet ekipleri halka saldırdıktan sonra kameramanları ve foto muhabirlerini de İstiklal caddesinden kalkanlarla uzaklaştırmaya çalıştı.

Ayrıca, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Açar, polisler tarafından tekmelenerek yerlerde sürüklendi. Cumhuriyet gazetesi foto-muhabiri Kaan Sağanak iki metre yakından atılan plastik mermi ile yaralandı. Serbest gazeteci Ufuk Koşar'ın kolunda ileri derecede ezilme oldu. DHA foto-muhabiri Uğur Can ve AA muhabiri Bülent Doruk polis tarafından darbedildi. Evrensel gazetesi İzmir Muhabiri Mete Ud gözüne gelen tazyikli su nedeniyle bir süre görme kaybı yaşadı.

Çevik kuvvet ekiplerinin gazetecilere yönelik yaptığı saldırılar, gerçeklerin halka ulaşmasını engellenmek içindi.

paylaş