X Muhbir hastanede

12 Eyl 2013
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu 3 aylık "çalışma raporu" hazırlayacak. Hazırlanacak raporları "gizli müşteri" adı altında görev yapan denetçiler gerçekleştirecek.
 
Uygulamaya göre, "gizli müşteri" her ay doktora giderek muayene olacak. Muayene sırasında yaşananlar rapor haline getirilecek ve kuruma bildirilecek. Raporlarda hastanenin durumu ve sağlık çalışanlarının davranışları da raporda yer alacak.
 
Sağlık örgütleri tepkili
Tabip Odaları ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, “gizli müşteri” uygulamasına tepki gösterdiler. Bu sistemin “gizli tanık” uygulamasına döneceğini ve sağlık çalışanlarını mağdur edeceğini bildirdiler.
 
Sağlık örgütlerinde yapılan açıklamalarda, “ ‘hastanelerin işletme, hastaların da müşteri’ anlayışı ile yönetilmeye başlandığını, performans sisteminde haksızlıklara yol açacağını, doktor hasta ilişkisinde şüpheler yaratacağını, hastane çalışanları aleyhine bir uygulamaya döneceğini” dile getirdiler.
 
Sağlık örgütleri, devletin genel denetleme kurumları veya hastaneler arası çapraz denetleme sistemi ile sorunların tespit edilerek çözülebileceğini önerdiler.
 
 
 
paylaş