KCK: “Demokrasi güçlerinin yanındayız”

12 Eyl 2013
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Hatay’da Ahmet Atakan’ın polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesini protesto ederken, “Kürt halkı her yerde demokrasi güçleriyle omuz omuza demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselterek Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü yönünde üzerine düşeni yerine getirmelidir” dedi.
 
Fırat Haber Ajansı’nda yer alan haberde, “AKP hükümeti Kürdistan'daki yürüyüş ve gösterilerde uyguladığı saldırma ve sindirme politikasını Türkiye'de de uyguluyor. Her gösteride bilinçli olarak bir bir, iki iki göstericileri öldürüyor. Böylelikle toplumsal muhalefeti bastıracağını hesaplıyor” denilirken, “Demokratikleşmeyi düşünmeyen AKP’nin hegemonik zihniyeti nedeniyle gerillanın geri çekilişinin durdurulduğu” belirtildi.
 
AKP Gezi sendromu yaşıyor
KCK açıklamasında, Gezi Parkı eylemlerine de yer verilerek, “AKP hükümeti Gezi Parkı sendromu yaşamaktadır. Gösterileri bastırmazsa yeni bir Gezi Parkı direnişinin ortaya çıkacağını, bunun da hükümetini düşüreceğinden korkmaktadır. Hareketimiz , demokratik mücadeleyi yükselterek AKP'nin adım atmasını sağlamaya çalışacaktır. Türkiye'deki muhalefete yapılan saldırı karşısında demokrasi ve özgürlük güçlerinin yanında yer alacaktır. Türkiye'de halkın demokrasi mücadelesiyle Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini birleştirecektir. AKP hükümeti ciddi demokratikleşme adımları atıp Kürt sorununu çözene kadar da bu mücadeleyi sürdürecektir" dedi.
 
Açıklamada, polisin saldırıları eleştirilerek, “Hatay’daki polis saldırısını şiddetle kınıyor, demokrasi mücadelesinde Türkiye halkının ve demokrasi güçlerinin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ve halkımıza bir daha yineliyoruz. Kürt halkı her yerde demokrasi güçleriyle omuz omuza demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükselterek Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü yönünde üzerine düşeni yerine getirmelidir” denildi.
 
 
 
 
 
 
paylaş