İstanbul Kadıköy: 22.00

11 Eyl 2013

Kadıköy'de dün (10 Eylül) 05.00'de biten çatışmalar bu akşam saat 22.00'de yeniden başladı.  00.55 Kadıköy'den 3G ile yayın yapan İMc TV'nin görüntü alması polis tarafından engellendi.  00.35 Dün de sabahın ilk ışıklarına kadar direnenlerin önemli bir bölümü yarın buluşmak üzere geri çekiliyor. Ancak ara sokaklarda yer yer polis saldırıları var.  00.20 Atılan yoğun gaz nedeniyle bazı yurttaşların etkilendiği, kitle içerisinde yaralananların olduğu bilgisi edinildi.  00.10 Çatışmalar özellikle Bahariye'de yoğunlaştı. Bölgeye son 10-15 dakika içinde yoğun gaz atıldı.  23.49 Bahariye'de polisin saldırısı devam ediyor. Halk direniyor. Tencere ve tavalarla balkonlardan eyleme katılım artıyor.  23.30 Polis Kadıköy civarındaki ara sokaklara girmeye çalışıyor. Ancak pek çok sokakta barikatlar kurulmuş vaziyette. Yoğurtçu Parkı civarında kitle katılımı düşmüş olsa da Bahariye'nin ara sokaklarında kalabalık direnmeye devam ediyor.  23.25 1 Mayıs mahallesi otobüs kamulaştırıp, Kadıköy^'e desteğe gidiyor.   Dün Taksim'de yaşanan polis saldırısı sonucu başlayan çatışmalar çeşitli semtlerde devam etmişti. Bu semtlerin başında gelen Kadıköy'de bu akşam da halk sokaklarda.

Saat 21.30 sularında Kadıköy'de farklı noktalarda gruplar hâlinde toplanmaya başlayan kalabalık, Kadıköy AKP binasına doğru yürümek istedi. Bunun üzerine polis gaz bombaları ile kitleyi dağıtmaya çalıştı. Moda yolu, Bahariye, Altıyol ve Rıhtım tarafında toplanan kalabalıklar burada çatışmaya devam ettiler. Özellikle 22.30 sularında çatışmaların Söğütlüçeşme ve Altıyol'da yoğunlaştığı bildiriliyor.

Bu arada Anadolu yakasındaki çeşitli emekçi semtlerinden Kadıköy'e ulaşmak üzere kitlesel yürüyüşler olduğu ancak şu anda Kadıköy merkez'de İETT otobüslerinin çalışmadığı görülüyor.

paylaş