Ankara: 21.00

11 Eyl 2013

Dün (10 Eylül) Ankara'da yaşanan çatışmalar, bu gece saat 21.00'den sonra yeniden başladı. Dikmen ve Tuzluçayır başta olmak üzere çok sayıda semtte halk sokakta ve pencerelerinde.

00.40 Kitlenin büyük kısmının yarın buluşmak üzere çekildiği gözleniyor. Ancak yer yer çatışmalar devam ediyor.  00.35 Dikmen'deki eyleme saldıran polisler, üçü kadın altı kişiyi gözaltına aldı.

00.30 Son bir saat içerisinde atılan gaz miktarının arttığı gözleniyor. Dikmen'de ara sokaklarda polis gözaltı yapıyor.  00.05 Dikmen'de direniş devam ediyor. Gözaltılar olduğu bilgisi alındı.  23.20 Tuzluçayır'da da kitle havai fişeklerle geceyi aydınlatıyor.  23.00 Tuzluçayır’da çatışmalar bütün şiddetiyle devam ediyor. Polis halkın üzerine plastik mermi ve gaz bombaları atıyor.  22.15 Tuzluçayır'da toplanan kitleye polis saldırdı. Kitle barikat kurdu. Dikmen'de de barikat kuranlara saldırılıyor.   Dün gece geç saatlere kadar süren çatışmaların ardından Ankara'da bu gece de hareketli saatler yaşanıyor. Özellikle Dikmen ve civarında yoğunlaşan çatışmalarda halk hem polis tarafından katledilen Antakyalı devrimci Ahmet'i, hem de F tipi cemevi projesini protesto ediyor.

Saat 21.00 sıralarında Keçiören, Batıkent ve Dikmen'de eş zamanlı ancak birbirinden büyük ölçüde bağımsız olarak başlayan halk yürüyüşleri ilerleyen dakikalarda polisin müdahalesiyle özellikle Tuzluçayır ve Dikmen'de çatışmaya döndü.

Saat 21.30 sularında Tuzluçayır'da yürüyen kitleye polis gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırdı. Saldırı esnasında semtte yer yer elektrik kesintilerinin yaşandığı da gelen bilgiler arasında.

Dikmen'de saldırı da yoğun, direniş de Dikmen'de de saat 22.00 civarında polis kitleye tomalarla saldırmaya başladı. Mahallelilerin kurduğu barikatları yıkmaya çalışan polis araçlarından, etrafa yoğun bir şekilde gaz ve plastik mermi atıldığı gözleniyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

paylaş