Ve yasaklar başladı!

11 Eyl 2013

Alkollü içecek yasakları pazartesi (9 Eylül) saat 22.00’dan itibaren başladı. Saat 22.00-06.00 arası satış yapılamayacak.

Yasağın başladığı saatten sonra alkollü içecek satışı yapanlara 29 bin 303 lira ile 146 bin 527 lira arası para cezaları kesilebilecek.

Yasaklar neleri kapsıyor Alkol yasasında yapılan düzenlemeye göre, “Bayii ve marketlerde alkol satışı yapılmayacak, vitrinlerde açık olarak sergilenemeyecek, içki dolapları marketin görünmeyen bölgelerinde ya da üzeri kapalı olacak, park, bahçe, piknik alanı, sahil, mesire yerleri, bank ve sokaklarda alkollü içki tüketimi yasak, karayolları ve şehir içi yollardaki tesislerde içki satılamayacak.”

Eğitim kurumları, dershaneler,öğrenci yurtları ve ibadethaneler ile arasında en az 100 metre mesafe bulunacak. Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, stadyum ve spor salonları, eğitim ve öğretim kurumları, pastane, kıraathane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında içki satılamayacak.

Yasak, alkollü içecek üreten firmaların yapacakları etkinlikleri de etkiliyor.

Küçük esnaf tedirgin, halk tepkili Yasağın 200 binin üzerinde küçük esnafı etkileyeceği, esnaf örgütleri tarafından dile getiriliyor.

Esnaf örgütleri, korsan satışların artacağını ve turistlere bu uygulamayı anlatmakta zorlanılacağını söylüyorlar.

Dükkan sahiplerinin bazıları, 3-4 kişi çalıştıklarını, ancak bu uygulamadan sonra mümkün olmadığını dile getiriyorlar.

Yurttaşlar ise, “Ben kimseye zorla için demiyorum. Canım çektiğinde nereden alacağım” diye uygulamaya tepki gösteriyor.

paylaş