Ahmet Atakan halkın ölümsüz evlatları arasında yerini aldı

10 Eyl 2013

Antakya'da her pazartesi gerçekleştirilen Abdullah Cömert yürüyüşüne polis saldırdı. Saldırı sırasında yaralanan 22 yaşındaki Ahmet Atakan hayatını kaybetti.

Dün (9 Eylül) Antakya'da ODTÜ arazisindeki ağaçların sökülmesine ve savaşa karşı yapılan eyleme polisin saldırmasıyla çıkan çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti. Polisin akrep ve tomalarla saldırdığı çatışmalar sırasında başına darbe alan Ahmet Atakan Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yoğun bakıma alınan Ahmet Atakan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Adli tıp incelemesi için cenazesi Adana’ya gönderildi.

Hastane önünde bekleyen yakınlarına bile biber gazı ile saldırmaktan geri durmayan polis şiddeti, bugün bir canımızı daha aldı. AKP, iktidarını zedelememek için katillerini korumaya devam ededursun halk bedeller ödeyerek hakkını aramaya devam edeceğini bir kez daha yinelemiş oldu.

Olimpiyat elemelerinde gençliği ön plana çıkaran AKP iktidarı, sadece Mayıs-Haziran Büyük Halk Direnişi nedeniyle 6 gencimizi katletmekten geri durmadı. Hayata gözlerini yuman gençlerin yaşları AKP iktidarının gençliğe verdiği önemi gözler önüne seriyor.

Medeni Yıldırım 18 Ali İsmail Korkmaz 19 Mehmet Ayvalıtaş 20 Abdullah Cömert 22 Ahmet Atakan 22 Ethem Sarısülük 26

paylaş