Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi mi, Çiftlik mi?

10 Eyl 2013

Feride Açıkgöz, Kemerburgaz Ağaçlı Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde çocuk eğiticisi olarak çalışmaktaydı. Geçen Mayıs ayında verimin düşük denilerek istifaya zorlandı. Servis şoförlerine talimat verilerek servise alınması yasaklandı.   Çalışma arkadaşları bu çok açık adaletsiz, hukuksuz durumu öğrenince kuruluş idaresinin kendilerine açıklama yapmasını istediler.

Dev Sağlık İş Sendikası işyeri temsilcisi Cihan Aydoğdu kuruluş müdürü Mesut Erinç’ten işçilere kısa bir açıklama yapmasını istedi. Mesut Erinç, bu haklı isteği geri çevirerek aldığı adaletsiz kararda ısrarcı olduğunu gösterdi.

Müdür yardımcısı Hüseyin Batman, kuruluş müdürü Mesut Erinç’in talimatıyla gelerek işçi temsilcilerine açıklama yapacağını söylemiştir. Görüşmede, Cihan Aydoğdu, Deniz Karasapan ve işten çıkarılmak istenen Feride Açıkgöz bulunmuşlardır.

Ardından, sorunu çözmek yerine arkadaşlarına sahip çıkan işçilere soruşturma açılarak yıldırma politikasına devam edilmiştir.

Feride Açıkgöz, Cihan Aydoğdu ve Deniz Karasapan'a ertesi gün telefonla işe gelmelerine gerek olmadığı, işlerine son verildiği bildirilmiştir.

Kuruluş idarecileri işten çıkarmalarda kendilerinin değil, Sosyal Hizmetletler İl Müdürlüğü'nün yetkili olduğunu söyleyerek olaydan sıyrılmaya çalışmaktadırlar.

paylaş