Taksim polis ablukasında

07 Eyl 2013

ODTÜ’deki polis terörünü protesto etmek için Taksim Meydanı’nda eylem çağrılarının sosyal medyada dolaşması ve Adalet Yürüyüşçüleri'nin Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapmak istemeleri üzerine dün (6 Eylül) Gezi Parkı bir kez daha kapatıldı.

ODTÜ’de ağaçların kesilerek yol yapılmasını protesto eden üniversitelilere ve 100. Yıl Mahallesi halkına yönelik polis saldırısına ilişkin sosyal medya üzerinden Taksim Meydanı’nda eylem çağrılarının üzerine çevik kuvvet polisleri Gezi Parkı’nı kapattı. Aynı gün Adalet Yürüyüşçüleri'nin de Gezi Parkı’nda saat 19.00′da basın açıklaması yapmayı planladığı bilgisini alan polisler, parka giriş çıkışları tamamen engelledi ve Taksim Meydanı’nı da abluka altına aldı.

Polisin ablukasına rağmen ODTÜ'ye destek için Taksim'de Mis Sokakta toplanan kitle, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, ''Her yer gezi, her yer ODTÜ'',  “Her yer ODTÜ, her yer direniş” sloganlarını atarak Galatasay Lisesi'nin önüne doğru yürüdü. Bir süre burada oturma eylemi yapan kitlenin, tekrar yürüyüşe geçmesi üzerine polisler toma ve kalkanlarla kitleyi Odakule ve Tünel'e doğru sürdü. Kitle ara sokaklara dağıldı ve ara sokaklarda "Polis simit sat, onurunla yaşa" sloganlarını atmaya devam etti.

Taksimde bunlar yaşanırken, ODTÜ'ye destek için Beşiktaş, Kadıköy, Küçükçekmece, Sarıgazi ve Gazi’de “Her yer ODTÜ, her yer direniş” sloganlarıyla halk sokağa çıktı. Eylemler gece geç saatlere kadar sürdü.

paylaş