Adalet yürüyüşü bir kez daha engellendi

07 Eyl 2013

Adalet Yürüyüşçüleri, bir kez daha polisler tarafından engellendi.   19 Temmuz'da Gezi Parkı Direnişi'nde yaşamını yitirenler için, adalet için, Antalya'dan yola çıkan Adalet Yürüyüşçüleri, 20 Ağustos’ta İstanbul'a Gezi Parkı'na gelerek yürüyüşlerini basın açıklaması ile sonlandırmak istemişlerdi. Gümüşsuyu’nda polisin sert müdahalesi ile Adalet Yürüyüşü yarıda kalmıştı. Adalet Yürüyüşçüleri, bir kez daha polisler tarafından engellendi.

Adalet Yürüyüşçüleri dün (6 Eylül) saat 19.00’da, yarıda kalan yürüyüşlerini basın açıklaması ile sonlandırmak üzere Gezi Parkı’na yürümek için, Gümüşsuyu Parkı’nda toplandılar.

Adalet Yürüyüşçüleri kendilerine destek olmak için gelen halkla birlikte yürümek istediklerinde; "yürüyüşün kanunsuz olduğu" ve "engellenmesi yolunda amirlerinden kesin talimat aldıkları" gerekçe gösterilerek polis tarafından bir kez daha durduruldu.

Adalet Yürüyüşçülerine destek vermek üzere gelen CHP Milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Melda Onur’un girişimlerinin de sonuç vermemesi üzerine yürüyüşçüler Gümüşsuyu Parkı’nda "Yürüyen Forum" adıyla bir forum düzenlediler.

Adalet Yürüyüşçüleri, forumda yürüyüşü daha sonra tekrarlayacaklarını belirterek Kadıköy’de düzenlenen basın açıklamasına katılmak üzere eylemlerini sonlardırlar.

paylaş