Merdiven boyamaya gözaltı

06 Eyl 2013

Kocaeli İzmit’te merdivenleri gökkuşağı renklerine boyamak isteyen gençlere polis saldırdı. Polis 6 kişiyi yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı

İzmit’te Ömerağa Mahallesinde Akçacami Caddesi ile İnönü Caddesini bağlayan merdivenler hafta başında gençler tarafından gökkuşağı rengine boyandı. Buna tepki gösteren İzmit Belediyesi yöneticileri, ekiplerine talimat vererek bir gün sonra merdivenleri gri renge boyadı.

Sosyal medya üzerinden haberleşen gençler dün (5 Eylül) merdivenleri yeniden gökkuşağı rengine boyamak için bir araya geldiler. Merdiven çevresinde hazır bulunan çevik kuvvet polisleri, buna izin vermedi. Merdivenleri boyamaya başlayanlar, önce sivil polisin tacizine maruz kaldı, daha sonra ise fırçaları polis tarafından istendi. Buna tepki gösteren ve fırçaları vermeyip merdivenleri boyamaya devam eden gençler, bir süre sonra polislerin saldırısına uğradı. Polis merdivenlerin kamu malı olduğunu, merdivenleri gökkuşağı renklerine boyamanın yasa dışı olduğunu söyledi. Gençleri yerde sürükleyerek darbetti ve 6 kişi (Mesut Yılmaz, Gökhan Alkaya, Gizem Güzel, Çetin Ak, Hazal Korkmaz, Yunus Akan) gözaltına alındı.

Gözaltı esnasında çevredeki halk, alkış ve ıslıklarla polisin tutumunu protesto etti.

paylaş