Sonbahar sendromu Aydın'da

05 Eyl 2013
Aydın Didim’de 18. Barış Şenlikleri çerçevesinde yapılacak “Gezi karikatürleri sergisi” afişlerine savcılıktan toplatma ve soruşturma kararı çıktı.
 
Didim Gezi Platformu, tarafından oluşturulan ve uluslar arası karikatürleri de içeren afişler reklam panolarına asıldı. AKP Didim İlçe Örgütü’nün şikayeti üzerine afişler polisler tarafından toplandı.
 
Gezi Parkı direnişini konu alan karikatürleri, Carlos Latuff (Brezilya), Erdoğan Karayel (Almanya), Marco De Angelıs (İtalya), Murat Ahmeti (Kosova) ile Türkiye 'den Köksal Çiftçi, Kürşat Zaman, Mehmet Gölebatmaz, Menekşe Çam, Muammer Olcay, Sait Munzur'un çizimlerinden oluşuyordu.
 
Didim Emniyet Müdürlüğü’nde 'Devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla ifadesi alınan Karikakütirist Gölebatmaz, “Karikatür eleştiri sanatıdır. Sistemde eleştirilmesi gereken noktaları kendi dünya görüşüm ve sanatımla çiziyor ve sergiliyorum” dedi.
 
 'Don Kişot' e-mizah Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Karayel ise, “Karikatürün bir hiciv ve yergi sanatı olduğunu kabul etmekte zorlanan bir zihniyetle yönetiliyor ülkemiz. Üstelik bu sergi uluslararası bir sergi. Karikatür, doğası gereği özgür ve eleştirel bir sanat dalıdır. Bugünkü eylemden dolayı dünya karikatürcülerinden ülkem adına özür diliyorum” dedi.
 
Sonbahar sendromu, AKP çevrelerini yaşamın tüm renklerine düşman etmeye doğru süratle götürüyor. Renkli merdivenlerin grileştirilmesi, üniversite açılışlarında şehir rehberlerinin dağıtımının yasaklanması derken liste uzamaya başladı.
 
 
 
paylaş