Barış talebi Ankara'da, 3 dilde yankılandı

03 Eyl 2013
1 Eylül Dünya Barış Günün'de Ankara sokakları da "onurlu bir barış" talep edenlerin sesiyle yankılandı.
 
Toros sokaktan başlayan yürüyüşte "Suriye'de işgale ve savaşa hayır" pankartı açılırken "Kurşun atma, barış için adım at" sloganları eşliğinde Kolej Meydanı'na yüründü. Gerçekleştirilen mitingte Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan basın metniyle Suriye, Mısır ve Rojova'ya dayanışma mesajları gönderilirken emperyalizme karşı direnen halkların kazanacağı vurgulandı.
 
Vietnam Savaşı’nda emperyalistlerin düştüğü bataklığı unutmayın!
Tertip Komitesi adına açıklamayı okuyan Harun Çakmak, Suriye, Rojava, Mısır, Kürt coğrafyası gibi Ortadoğu’nun genelinde hakim olan çözümsüzlük ve savaş politikalarına değinirken, “Rojava’da aylardır süren ve tarihin gördüğü en vahşi katliamlardan birisi yaşanıyor. Rojava Devrimi’ni boğmak isteyen emperyalist devletlerin desteklediği El Kaide, dünyanın gözü önünde katliamlara devam ediyor. AKP iktidarı da bu katliamları açıktan destekliyor” dedi.
 
Çakmak, Ortadoğu'da askeri bir müdahaleye karşı olduklarını belirterek, "Suriye'ye demokrasi getireceğini iddia edenler Irak için de aynı şeyleri söylemişti. Irak işgali demokrasi getirmediği gibi yüz binerce insanın katledilmesine yol açtı. Savaş ölüm ve yıkım demek. Savaş çığırtkanları karşısında susmayacağız. Savaşın bir parçası olmayacağız" diyerek Vietnam Savaşı'nda emperyalistlerin düştüğü bataklığı hatırlattı.
 
Miting, BDP Mardin milletvekili Erol Dora'nın konuşmasının ardından Grup Kibele'nin konseriyle sona erdi.
 
 
 
paylaş