Direniş ezgileri Yenice'den yükseldi

02 Eyl 2013

Yenice Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen "Yenice Barış Festivali" 10. yılında 31 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde yapıldı.

Festivalin birinci günü Yenice Çocuk Korosu'nun ezgileriyle başladı. Çocukların hemen ardından Yeniceli gençlerin oluşturduğu "Yenicem" adlı müzik grubunun ezgileri sahnede yerini aldı. Hep beraber söylenen türküler ve çekilen halaylardan sonra Yenice Cemevinin hazırlamış olduğu "Barışa Semah Duranlar" adlı semah gösterisi gerçekleşti. Gezi Direnişi de etkinlikte Çapulcu Orkestrasıyla yerini aldı. Modern dans gösterimiyle devam eden etkinlik "Grup Emeğe Ezgi" ve halaylarla sona erdi.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Festivalin ikinci günü barış güvercinlerinin uçurulması ve panellerle başladı. Akşama doğru TÜM-İGD, TKP 1920, İKD ve ÖDP'nin de aralarında bulunduğu stantlar festival alanında yerini aldı. İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği standında Gezi Direnişi'nde hayatını kaybedenler için bir anma köşesi hazırlandı.   Ayrıca Suriye’ye yönelik emperyalist saldırıya karşı da 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde stantlardan pankart ve dövizlerle mesaj verildi.   Etkinlik "Grup Yenice Yolları" ile devam etti. Ardından semah gösterisi sunuldu. Semah gösteriminin ardından Yenice Belediye Başkanı Ali Kuru, 1 Eylül Dünya Barış Günü için barış konuşması gerçekleştirdi. Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin müzik-şiir dinletisi sundu. Festival Onur Akın konseriyle sona erdi. Festivalde Gezi Direnişi unutulmadı. Festival boyunca sık sık "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganı atıldı.

paylaş