Kadıköy'den de barış sesleri yükseldi

02 Eyl 2013

Dünya barış günüyle ilgili eylemler, yurdun dört bir yanında olduğu gibi İstanbul'da da yoğundu.   Pazar öğlen saatlerinde başlayan insan zinciri dışında, Kadıköy İskele Meydanında "Gezi'den Lice'ye barış için mücadeleye" sloganıyla düzenlenen miting gerçekleştirildi.

Halklar barış istiyor Miting alanında özellikle kadınlar sarı, kırmızı, yeşil renkli kıyafetleriyle renkli görüntüler oluştururken BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, siyasetçiler ve çeşitli emek örgütü temsilcileri de alanda hazır bulundu.

Miting, tertip komitesi adına İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe'nin konuşmasının ardından İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Sözcüsü Süleyman Solmaz, Barış İçin Kadın Girişimi adına Seher Solmaz ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmaları ile devam etti. Sık sık "Her yer Taksim, her yer direniş, "Her yer Rojava, her yer direniş", "AKP savaş, halklar barış istiyor" sloganlarının atıldığı mitingde “Barış” konulu bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Mitingin en çarpıcı anlarından biri, kitlenin Gezi sürecinde yaşamını yitiren şehitler için bir dakika boyunca alkış eylemi gerçekleştirmesiydi. Sinevizyon ve konuşmaların ardından ise Erdoğan Emir, Grup Vardiya ve Agire Jiyan sahneye çıkarak şarkılar ve marşlar seslendirdi.

paylaş