AKP'nin Gezi korkusu bitmiyor

01 Eyl 2013
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 82. açılış töreni öncesinde, törende Gezi Direnişi eylemi yapacakları iddiasıyla 6 ÖDP üyesi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen parti üyeleri fuar açılışı bittikten sonra serbest bırakıldı.
 
Gözaltına alınan partililerden Kılıç, yaptığı açıklamada, “Fuar girişinde, akşam saat 19.00 civarında, fuar açılışına gitmek isterken kapı önünde polis tarafından durdurulduk. Hakkımızda Gezi eylemleriyle ilgili protesto yapacağımız yönünde ihbar aldıklarını söyleyerek bizi gözaltına almak istedi. Daha sonra da hakkımızda arama kararı olduğunu söylediler, çelişkili açıklamalar yaptılar. Biz de yaptıklarının hukuksuz olduğunu, karakola gitmeyeceğimizi söyledik. Polis bunun üzerine bizi zorla araçların içine bindirdi” dedi.
 
Basmane Karakolu’na götürülen ÖDP’liler hakkında10 polis ile üç komiser yardımcısının imzasının bulunduğu tutanakta “Gezi suçlaması ve arama kaydı” yer almazken, şu iddialar yer aldı: “... Zor kullanacağımızı söylememize rağmen araca binmeyi reddettiler. Şahıslar kendilerine zarar verecek şekilde sağa sola vurup kendilerine zarar verdikleri esnada direnci kıracak şekilde kademeli ve orantılı olarak zor kullanarak etkisiz hâle getirildiler."
 
Arkadaşları adına konuşan Kılıç, avukatları aracılığıyla polisler hakkında “keyfi gözaltı ve kötü muamele gerekçeleriyle” şikayetçi olduklarını söyledi.
 
Fuar açılışı sırasında alınan tüm önlemlere rağmen, bir grup “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganı attı.
 
Zincirlikuyu Mezarlığı girişinde yazan “Her fani bir gün ölümü tadacak” sözü AKP çevrelerinin korkusuna tercüman olur sanırız.
 
 
paylaş