Böyle neden görülmedi

01 Eyl 2013
Ensar Vakfı’nın hazırladığı “Hz. Muhammed’i Nasıl Öğretelim” kitabında, İslamiyet öncesinde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesinin nedeninin “fuhuş” olduğu belirtiliyor.
 
Kitapta, “Diri diri gömme” gerekçesi için “Mekke’nin kenar mahallelerinde fuhuş yapılmaktaydı, anne babalar, kız çocuklarını büyüdüğünde bu bataklığa düşmesine vicdanları razı olamayacağı düşüncesiyle onları diri diri gömmeyi daha uygun görüyorlardı” ifadeleri yer aldı.
 
Kurucuları arasında eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de bulunduğu Ensar Vakfı hazırladığı “Hz. Muhammed’i Nasıl Öğretelim” kitabı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, imam hatip ortaokulu ve lisesi öğretmenleri ile Kuran kursu öğreticileri için hazırlandı. Kitap, isteyen öğretmenlere ücretsiz olarak veriliyor.
 
Kadın-erkek eşitliğinin inatla yükseltildiği günümüzde gericilik de boş durmuyor. Dinsel uygulamalar din böyle emrediyor adı altında, kadını yok sayan, aşağılayan, dayağı ve tecavüzü onaylayan bir bakış açısı, gerici medya üzerinden sürekli pompalanıyor. Gökkuşağı renkli merdivenleri, tek tip griye boyayan bir anlayışın, kadın-erkek eşitliğinden korkması ise gayet anlaşılır.
 
 
paylaş