İngiliz barışseverler ayakta

01 Eyl 2013
Londra Trafalgar Meydanı’nda toplanan savaş karşıtları, İngiltere Parlamentosu’nun Suriye’ye müdahalede yer almayacağı kararına rağmen sokaklara çıktı.
 
“Savaşa Hayır Koalisyonu” tarafından düzenlenen eylemde, parlamento binasının önünden geçerek Trafalgar Meydanına yüründü. Eyleme, sendikalar, siyasi partiler ve İngiltere’deki Suriyeliler destek verdi.
 
"Suriye'ye saldırıya hayır", "Suriye'ye saldırma", "Ellerini Suriye'den çek" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, tüm dünyaya Londra'dan mesaj verebilmek ve "savaş isteyen siyasiler" üzerindeki baskıyı artırmak için eylemlere devam edeceklerini haykırdılar.
 
Eyleme katılanlar, "Obama ve müttefikleri Suriye'ye saldırmak için hâlâ ısrar ediyorlar. İngiltere'nin ABD'nin bu konuda en önemli müttefiki olmasına rağmen savaşın dışında kalması, Batı'nın savaş planlarına vurulmuş büyük bir darbe oldu. Ancak Suriye'ye yönelik saldırı planlarını engelleme konusunda daha fazla çaba göstermemiz lazım. Dünya Londra'yı seyrediyor. Savaş karşıtlarının sokaklarda olduklarını tüm dünyaya göstermeliyiz" dedi
 
Savaş karşıtı aktivistler, 3 Eylül'de Londra'daki ABD Büyükelçiliği binası önünde eylem yapmayı planlıyor.
 
 
paylaş