Dünya Barış gününde Gezi Parkı yine kapatıldı!

01 Eyl 2013

1 Eylül Dünya Barış günü eylemleri öncesi polis yine Gezi Parkı'nı kapattı. Sabah saatlerinden itibaren Taksim'e çıkan bütün yollarda ve metro çıkışında polis vardı.

Saat 13.00 sıralarında, İstiklal Caddesinden başlayarak Cumhuriyet Anıtı'na doğru insan zinciri oluşmaya başladı. Polis, eylemcilerin insan zinciri oluşturmalarını önlemeye çalıştı; kalkanlarıyla grubu iterek Sıraselviler Caddesine doğru uzaklaştırdı.

Polisin saldırısı sırasında arada kalan basın mensupları polise tepki gösterdi, kısa süreli gerginlik yaşandı.

Öte yandan, barış için insan zinciri eylemi, İstanbul'un birçok farklı noktasında devam etti. Taksim Meydanı, Beşiktaş, Bebek ve Kadıköy'de bir araya gelen yüzlerce kişi, insan zinciri oluşturarak Dünya Barış Günü'nü kutladı.

Dolmabahçe'de arbede Polis Beşiktaş'ta oluşturulan insan zincirini Başbakanlık Ofisi'ne yaklaştırmak istemeyince eylemciler Kabataş'a doğru zincir oluşturdu. Polis, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu gruba saldırdı, küçük çaplı arbede yaşandı. Tanrıkulu, polis şefiyle tartışarak saldırının kanunsuz olduğunu dile getirdi. Zincire katılanlara trafikteki sürücüler de alkışlarla destek verdi. Zincirdekiler de “Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı.

 Kadıköy barışa hazır! Demokrasi ve Barış Platformu tarafından Kadıköy'de saat 15.00'de düzenlenecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi için son hazırlıklar tamamlandı.

paylaş