Gezi Tutsak Aileleri'nin eylemi sürüyor

01 Eyl 2013
Gezi Tutsak Aileleri'nin nöbet eyleminin beşincisi dün (31 Ağustos 2013) Konak’ta saat 17.00’de gerçekleşti. Konak Metro önünde bir araya gelen aileler sloganlarla valilik önüne Konak Meydanı’na yürüdü.
 
Yürüyüş boyunca “Gezi tutsakları serbest bırakılsın”, “Anaların öfkesi katilleri boğacak” ve “Gezi tutsakları onurumuzdur” sloganları atıldı. Konak Meydanı’na gelindiğinde burada aileler adına hazırlanan basın açıklaması metni okundu. Basın açıklaması metnini 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Mehmet Polat’ın ablası Leyla Polat okudu. Polat yaptığı açıklamada beş haftadır buluştuklarını belirterek “Gezi Parkı eylemleri sırasında direnişçilere palayla saldıranlar, yakın mesafeden atılan gaz fişeğiyle Berkin Elvan’ı ağır yaralayanlar, Gülsuyunda halkın üzerine kurşun yağdıran çeteler serbest bırakılırken, Gezi eylemlerinde şehit düşenlerimizin katilleri dışarıda bırakılır ve korunurken onuru için demokratik tepki gösteren evlatlarımız 17şe yıl cezalara çarptırılmak isteniyor” dedi.
 
Polat açıklamasında ayrıca Şakran Cezaevi'nde bulunan Elif Kaya'ya ise sürekli olarak ince arama dayatıldığını, taciz ve işkence yapıldığını belirterek, Şakran Cezaevi'ndeki hasta tutsak Burcu Koçlu'nun tedavi hakkının engellendiğini ve yakınlarıyla da görüştürülmediğini söyledi.
 
Eylemde tutsakların mektupları da okundu ve 10 Eylül’de gezi direnişi tutsaklarının ilk duruşması için saat 10.00’da adliye önüne çağrı yapıldı.
 
 
 
paylaş