Faşizme inat rengarenk hayat

01 Eyl 2013
Cihangir’de gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin belediye tarafından griye boyanması üzerine renklerin isyanı başladı.
 
Cihangir Salı Pazarı Yokuşu’ndaki merdivenlerin Hüseyin Çetin’el tarafından gökkuşağı renklerine boyanmaya başlaması üzerine semt sakinleri de destek olmuş ve merdivenler iki gün içinde rengarenk bir hâle döndürülmüştü. Daha önce merdivenlerin düzenlenmesi için belediyeye dilekçe verilmesine rağmen bir türlü düzenleme çalışmaları yapılmayan merdivenler böylece semt sakinleri tarafından güzelleştirilmiş oldu.
 
Renkler hayatı anlatır
Gökkuşağı renklerine boyanan merdivenler çok geçmeden ilgi odağı oldu ve bir sürü kişi merdivenlerde hatıra resmi çektirmek için semte gelmeye başladı. Renklerin yarattığı sıcaklık herkesin ilgisini çekmeye başladı. Sosyal medyada da ilgi odağı olan merdivenler aynı zamanda “gri zekalıların” da ilgisini çekmiş olacak ki bir gece merdivenler baştan aşağı gri renge boyandı. Bu durum başta semt sakinleri olmak üzere herkesin tepkisini çekti.
 
Fırçanı al da gel
Tepki hızla bir eyleme döndü ve özellikle sosyal medya üzerinden sokağı tekrar gökkuşağı renklerine bezemek için çağrılar yapılmaya başladı. Bu durum karşısında hemen harekete geçen Beyoğlu Belediyesi semt sakinlerinin de baskısı ve desteği ile sokağı tekrar gökkuşağı renklerine boyamak zorunda kaldı. Fakat artık herkes mesajı almıştı. Gri AKP demekti. Faşizm demekti. Diğer renkler de özgürlük demekti. Halk demekti.
 
Renkler zorbaya direnmek oldu
Dün saat 17.00’de merdivenleri boyamak için toplananlar bir basın açıklaması yaparak renklerin gri ile kapatılmasını protesto ettiler. Açıklamanın ardından Salı Pazarı Yokuşu’nun yanındaki merdivenli sokak olan Enli Sokağın merdivenlerini boyama başladılar. Bununla birlikte AKP’ye inat Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de renkli merdivenler ortaya çıkmaya başladı.
 
Halk zorbaya uyguladığı kuşatmayı kaldırmıyor
Renkli merdivenlerin griye boyanması ve tekrar aynı renklere boyanmak zorunda kalması, ardından bütün ülkede benzer eylemlerin ortaya çıkması birçok şeyi anlatıyor elbette. Ama en çok halkın zorbaya karşı uyguladığı kuşatmanın kaldırılmadığını anlatıyor.
 
 
 
paylaş