Palalı serbest

30 Ağu 2013

Taksim Gezi Direnişi sırasında elindeki pala ile yurttaşları yaralayan Sabri Çelebi serbest bırakıldı. Çelebi, Fas dönüşü gözaltına alınarak adliyeye götürülmüştü.

Gezi eylemleri sırasında elindeki pala ile bir yurttaşı, bir emniyet mensubunu yaralayan ve bir kadının sırtına tekme atıp pala ile vuran Çelebi, gözaltına alındıktan sonra serbest kalmıştı. Daha sonra hakkında tutuklama kararı çıkartılmış, ancak yurt dışına, Fas’a kaçmıştı.

Sabri Çelebi’nin avukatı, "Dava dosyasıyla alakalı müvekkilim Sabri Çelebi hakkında, tutuklanmasını gerektirecek ifadelerden başka maddi hiçbir delil yok" dedi.

İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Fatma Şeker, savunma aldıktan sonra, “yakalama kararının savunma alınabilmesi için çıkarıldığı ve herhangi bir tutuklama tedbiri bulunmadığı” gerekçesiyle Çelebi’yi serbest bıraktı.

Sabri Çelebi, için hazırlanan iddianamede "kasten yaralama", "görevli memura direnme", "memura karşı silahla (bıçakla) yaralama" ve "şahıslara karşı yaralama" suçlarını işledikleri gerekçesiyle 9 yıl 9 aydan 27'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Olayın yaşandığı sırada, kamera ve fotoğraflarla kanıtlanmasına, onlarca polisin elinde palayla Sabri Çelebi’yi görmesi ve konuşmasına, savcılık iddianamesindeki suçlara rağmen Çelebi’nin bırakılmasının bir hukuk devletinde yapılması gerekenin ne olduğu yorumunu okuyucularımıza bırakıyoruz. Yine de “Çocuklarınıza sahip çıkın!”

paylaş