Esad Yemenli heyetle görüştü

29 Ağu 2013
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad bugün (29 Ağustos) sabah saatlerinde Suriye'yi ziyaret etmekte olan Yemenli siyasi parti liderleri ve parlamenterlerden oluşan heyeti kabul etti.
 
Esad görüşmede; direk askerî saldırı tehditlerinin Suriye'nin, güçlü ilkelerine ve halkının iradesinden kaynaklı bağımsız kararına daha sıkı tutunmasına yol açacağını ifade etti. Esad; Suriye'nin, herhangi bir saldırıya karşılık vereceğinin ve kendini savunacağının altını çizdi.
 
Suriye'nin mücadeleci halkı ve kahraman ordusuyla birlikte; İsrail ve Batılı devletlerin Suriye'yi yıkma ve bölgeyi parçalama amacıyla kullandıkları terörü kökünden kazma azmi ve kararlılığında olduğunu; bölge halkını bilinçlendirme ve halk uyanışı kalkınması sağlamanın bölgeyi hedef alan düşmancı planlara karşı mücadelede temel faktörü oluşturduğunu ve devletler arasındaki ilişkilerin asıl yaratıcısının halklar olduğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Esad; zaferin yegane garantisinin halkın durumu olduğuna dikkat çekerken Suriye'de olanların da bunu kanıtladığını ekledi.
 
Yemenli heyet üyeleri; direniş ve milli davalarının en önemli ana rahmi sayılan Suriye'nin misyon, konum ve tutumunu hedef alan çirkef savaş karşısında Suriye'nin yanında olduklarını vurguladı.
 
Heyet üyeleri Suriye'nin bu çirkef savaşa karşı gösterdiği mücadele ve sağlayacağı zaferin tüm Arap milleti ve dünyanın hür insanlarının zaferi olacağını ifade etti.
 
Kaynak: www.sana.sy
 
 
 
paylaş