Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi: BM uzmanları araştırmalarını tamamlamalı

29 Ağu 2013
Ortadoğu'da emperyalist ABD ve işbirlikçilerinin başı çektiği uluslararası çete, Suriye'ye saldırı hazırlıkları yaparken bugün (29 Ağustos 2013) Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi açıklama yaptı.
 
Konsey, Birleşmiş Milletler uzmanlarının görevlerini tamamlamadan Suriye yönetimini kimyasal silah kullanmakla itham etmenin kabul edilemez olduğunu açıkladı.
 
Yapılan açıklamada “Elbette ki Suriye'de ya da başka bir çatışmada kimyasal silah kullanılması kabul edilemez. Ancak burada şunu net belirtmek gerekir ki kimyasal silahı kimin kullandığının cevabı hâlâ verilebilmiş değildir. Hükümet mi kullandı ya da muhalefet mi netlik kazanmalıdır. Bu yüzden orada bulunan BM uzmanları, ilgili bölgede yapacakları araştırmalar sonrası bunu net olarak açıklamalıdır” denildi.
 
Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi, BM uzmanlarının henüz açıklama yapmadığı bir durumda Suriye yönetimini suçlamanın kabul edilemez olduğunu ve ABD, İngiltere ve Fransa'nın ikide bir kanıt olduğunu iddia ettiklerini belirterek "Bu iddialara neden inanmalıyız, kanıtlar nerede" diye sordu.
 
Irak'ta da aynı durumun yaşandığını belirten Konsey "Irak'ta güya gizli servisler sözde kanıtlar ele geçirmişlerdi. Ancak ne işgalden önce, ne işgal sürecinde, ne de işgalden sonra böyle bir kanıta ulaşılamadı. Bu güvenilir gizli servislerin uyduruk gerekçelerinin hiçbir kanıtı olmadığı gözler önüne serildi" dedi.
 
Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında El Kaide'nin de köklerine inildi. Güvenlik Konseyi, El Kaide terör örgütünün ABD tarafından Afganistan'da Sovyetler Birliği'ne karşı savaşması için CİA tarafından yaratıldığını, şimdi ise bunun Irak'ta kullanıldığını açıkladı.
 
 
 
paylaş