Yönetmelik değişikliği kontenjanları düşürdü

28 Ağu 2013

Milli Eğitim Bakanlığı’nda uygulama hataları bitmiyor. Eğitim sistemi tam bir yapboz tahtasına döndü.

Sağlık meslek liseleri ve mezunlarındaki artışı kontrol altına almak iddiası ile 2 Ağustos’ta yönetmelik değişikliği ile kontenjan sınırlaması getirildi. Olan, okulların açılmasına 3 hafta kala bu okullara önkayıt yaptıran öğrencilere oldu. Bu öğrenciler kendilerine yeni okul aramak zorunda bırakıldılar.
 
MEB, kontenjan yönetmeliği değişikliği ile kalmayarak bir de 14 Ağustos’ta staj yönetmeliğini değiştirdi. Bu yönetmelik de özel sağlık meslek lisesi yöneticilerini adeta duvara toslattı. Eski yönetmelikte personel ve stajyer sayısı yüzde 50 iken, değişiklik sonucu 3’te 1 oranına düşürüldü. Ayrıca, il sınırları zorunluluğu getirildi.
 
Sağlıkta özelleştirme sonrası sayıları hızla artan sağlık meslek liselerine yönelim son yıllarda adeta patladı. Özel Sağlık Meslek Liseleri’nin “iş garantisi” vaadi bu yönelimi hızlandırdı. İhtiyaç fazlası yardımcı sağlık elemanını kontrol etme adına MEB’in yaptığı yönetmelik değişiklikleri şu an başta öğrenciler olmak üzere tüm kesimleri huzursuz etmiş durumda. Birçok özel lise, öğrencilerden paralarını dahi almış durumda ve nasıl bir çözüme kavuşturulacağı ise henüz belirsiz.
 
Sağlıkta özelleştirmenin toplum sağlığını ve sağlık kurumlarını nasıl bir kaosa doğru sürüklediği her yeni olayla biraz daha açığa çıkıyor.
 
 
 
paylaş