Hava-iş işlemeyen adaleti protesto etti

28 Ağu 2013
THY yönetiminin grev kırıcılığını onaylayan İstanbul 5. İş Mahkemesi kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Hava-İş, Çağlayan Adalet Sarayı önünde kararın bozulmasını protesto etti.
 
Hava-İş üyeleri ile DİSK, Türk-İş, TKP 1920 ve kitle örgütü temsilcilerinin bulunduğu topluluk, "Büyüyen saraylarda küçülen adaleti arıyoruz" ve "THY işçilerine sahip çık, pilotlarını bul, grevini bitir" pankartları açtı.
 
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, konuşmasında "THY yönetimi mahkemeler haklı bulmasına rağmen direnen 305 kişinin sesini duymamakta direniyor. 105 gündür grevdeki arkadaşlarımızın sesini duymamak için direniyor" dedi. Ardından yapılan basın açıklamasında THY'na "grev kırıcılığı" iddiasıyla açılan ve grev kırıcı uygulamaların durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararı verilen ancak Yargıtay tarafından bozulan davanın 10 Eylül'de 5. İş Mahkemesi'nde yeniden görüleceği belirtildi. Açıklamada, "Artık 10 Eylül'de adalet istiyoruz. Haklarımızın hukuk tarafından korunduğunu ve gözetildiğini bilmek istiyoruz. İşverenin hukuk dışı işlemlerinin yanına kâr kalmadığını geç de olsa adaletin tecelli ettiğini görmek istiyoruz" dedi.
 
Hava işçileri adına basın açıklamasını okuyan Melih Karabıçak ise, “THY yönetiminin grev kırıcılığı mahkeme tarafından tespit edildi ve bunun durdurulması için ihtiyati tedbir kararı alındı. Bu karar icra yoluyla uygulatılmaya çalışıldı, ancak THY, icrayı 100 bin lira geçici tazminat yatırarak İcra Mahkemesi'nde erteletti. İstanbul 11. İcra Hukuk Hâkimi Ülker Kaya'ya sesleniyoruz: Kendi verdiğiniz sendikanın savunmasının beklenmesi ara kararına rağmen, birkaç gün sonra bunun tersi icranın ertelemesi kararını verirken vicdanınız sızlamadı mı? Aylardır grevde olan işçilerin hukukunu neden hiç düşünmediniz" diye konuştu.
 
 
 
 
 
paylaş