Selek için kırmızı bülten çıkarıldı

28 Ağu 2013
15 yıldır süren davada iki kez beraat almasına rağmen, üçüncü kez yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Sosyolog Pınar Selek için kırmızı bülten çıkarıldı.
 
Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan beraat kararları sonrasında tekrar yargılanan Selek’in davası 24 Ocak’ta karara bağlandı. 9 Temmuz 1998 tarihinde Mısır Çarşısında gerçekleşen eylemde 7 kişinin öldüğünü ve 127 kişinin yaralandığını belirten mahkeme, “Sanıklara atılı eylemin devletin hâkimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya, ülke birliğini bozmaya yönelik olarak vahamet arz edici nitelikteki silahlı eyleme katıldıklarını" belirterek Selek’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
 
Mahkeme Başkanı karara karşı
Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ise karara muhalefet şerhi koydu. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyayı geçen günlerde temyiz incelemesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.
 
Selek’in yurtdışında olması üzerine davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na yazı gönderdi. Selek’e kırmızı bülten çıkarılması için işlemler başlatıldı.
 
 
 
 
paylaş