Maliki: Irak toprakları ya da hava sahası komşusuna saldırıda kullanılamaz

27 Ağu 2013
ABD ve işbirlikçilerinin Suriye'ye yönelik tehditleri artarken, bugün (27 Ağustos 2013) Irak Başbakanı Nuri El Maliki'den de Suriye konusunda açıklama geldi.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin dün (26 Ağustos 2013) “Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı ve buna gerekli tepkinin gösterileceği” yönünde yaptığı açıklamalar CNN gibi ABD egemenlerinin borazanı tarafından, Suriye'ye müdahalenin sınırlı füze saldırısı olacağı yazıldı. 
 
Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin sözcüsünün dün AFP'ye yaptığı açıklamada Irak hava sahasının ve topraklarının hiçbir komşusuna karşı olası bir saldırı ve müdahalede kullanılamayacağını söyledi.
 
Maliki'nin sözcüsü, Suriye hükümet ve isyancılar arasında meydana gelen iç çatışmalarda Irak hükümetinin taraf olmayacağını fakat zaten çatışmaların da çeşitli bölgelere şimdiden yayıldığını belirtti. Maliki'nin sözcüsü ABD hükmetinin Irak'a devamlı olarak İran'ın Suriye'ye Irak üzerinden silah sevkiyatını durdurması konusunda baskı yaptığını ancak İran'ın silah sevkiyatını azaltsa da Bağdat'ın bunu tamamen durduramadığını açıkladı.
 
paylaş