Derin komplo mu geliyor?

26 Ağu 2013
Suriye'ye ilişkin kara harekâtı senaryoları yayınlanmaya başladı. Peki Türkiye planların neresinde?
 
Geçen hafta Suirye'de yaşanan kimyasal saldırı ile ilgili olarak Batı ikiyüzlü tavrını devam ettiriyor. Suriye'nin sunduğu kanıtlara ve uluslararası gözlemcilerin inceleme yapmasına onay vermesine rağmen Batılı güçler bunlar hiç yokmuş gibi Suriye'yi hedef tahtasına oturtmaya başladı. Son iki gündür ABD ve AB üyelerinden gelen bütün mesajlarda askerî müdahale tehditi var.
 
Planlar ne de çabuk hazırlandı!
Daha birkaç gün önce, yaşananlardan hemen sonra ortaya saçılan ayrıntılı askerî planlar ise şaşırtıyor. Özellikle Batı medyası tarafından yayınlanan planlardaki detaylar bunların çok önceden hazırlandığını gösteriyor. Öyleki savaş planlarında hangi ülknein hangi işi üstleneceği bile belli.
 
Milliyet gazetesinin bugünkü (26 Ağustos) haberine göre Suriye'nin NATO'nun koalisyon güçleriyle vurulabilme olasılığı kuvvetli. Zira, Suriye, NATO güçleriyle vurulursa, komuta üssü Türkiye olacak. Bu amaçla İzmir'de bulunan ve geçen 1 Aralık’ta faaliyetine başlayan NATO Müttefik Kara Komutanlığı’nda şu anda 50 olan personel sayısı, plan dahilinde 350'ye çıkartılacak.
 
Suriye’ye yapılacak olası bir kara harekaâa NATO Kara Kuvvetleri’nin komuta ve kontrolünü yürütecek olan komutanlık, kritik önem taşıyor. Ayrıca 3 ilimizde bulunan NATO’dan talep edilen patriot bataryalarının ise hangi amaçla kullanılacağı belirsiz.
 
Yine basına yansıyan diğer bilgilere göre ise Batılı ve Müslüman ülkelerin Suriye meselesini görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Ürdün’de toplanacağı bildiriliyor. TSK’nın toplantıda, son dakika değişikliği yaşanmazsa, Genelkurmay Harekat Başkanı Korg. Erdal Öztürk’le temsil edileceği söyleniyor. Türkiye, toplantıda komşusu Suriye’yle ilgili verileri paylaşacak.
 
 
 
paylaş