Cemaatler Galatasaray Üniversitesine göz dikti

26 Ağu 2013
Her yıl yeni tekliflerle üniversite öğrencilerini yurtlarında kalmaya ikna etmeye çalışan "cemaat" bu kez Galatasaray Üniversitesi öğrencilerini hedefine aldı.
 
Bu yıl kayıt yaptıracak öğrencilerin neredeyse tamamının telefonla arandığı, yurdun Galatasaray Üniversitesi öğrencileri için açıldığının ve hazırlık sınıflarına ücretsiz olduğunun söylendiği belirtiliyor. Öğrencilerin bunu üniversitenin hizmeti sanması üzerine de okulun genel sekreteri, 2013 girişlilerin iletişim kurduğu Facebook sayfasında böyle bir şeyin olmadığını belirten bir açıklama yaptı. 
 
Öğrencileri 0537 313 87 93 numaralı telefonla arayan kişi, öğrencilerin numaralarına nasıl ulaşıldığı sorusuna "FEM dershanelerinde girmiş olduğunuz sınavlardan" diye cevap veriyor. Ancak arananlar arasında bu sınavlara hiç girmemiş olanlar da var. Yurdun adını ve yerini öğrenmeye çalışan öğrencilere ise "Önce bir çay içelim" deniyor ve yurt hakkında hiçbir bilgi verilmiyor.
 
Devletin üniversite öğrencilere sunduğu barınma hizmetlerinin yetersiz olması ise yoksul öğrencileri cemaatlerin kucağına itiyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayamayan yoksul öğrenciler "cemaat" yurtlarında, cemaatin çıkarına hizmet etmek koşuluyla barınmak zorunda bırakılıyor. 
paylaş