Bankalara sadece faiz yetmiyor

25 Ağu 2013
Bankaların müşterilerinden aldığı hizmet gelirlerine her gün yenileri ekleniyor. Bankaların faizler gelirlerinin dışında müşterilerinden aldığı hizmet gelirleri sayısı 31’den 65’e yükseldi.
 
E-posta ile bildirimden dahi gelir elde eden bankalar, müşteri ile yapılan telefon aramalarını da ücretlendiriyor. Artık, telefona gönderilen geciken ödeme sms bildirimi 3 lira, kurye ile kredi kartı yollama 5 lira oluyor. Bankalar geçen Nisan ayından itibaren e-posta ile gönderilen kredi kartı ekstresi için 1 lira ücretlendirme yapmaya başlamışlardı.
 
Bankalar, EFT’den havaleye, çekten kullandırılan krediye kadar birçok işlem için ek ücret talep ediyor. Aynı şube içindeki hesap işlemlerinden bile ücret alınıyor. Gümrük Bakanlığı’nın da "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı" çalışmaları başladı. Ancak, tasarı bankaların uyguladığı ücret ve komisyonları ortadan kaldırmayacak.
 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK’nın Haziran 2013 raporuna göre bankaların hizmet ve komisyon gelirleri yüzde 19,4 artarak 11 milyar lirayı aştı.
 
 
paylaş