Suriye'de kimyasal silahı kim kullandı?

25 Ağu 2013
Suriye Arap Haber Ajansı yayınladığı haberde Cobar Beldesi'nde isyancılara ait kimyasal silah deposu bulduğunu açıkladı.
 
21 Ağustos'ta Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanılarak aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu birçok sivilin öldüğü haberleri yayıldı. Suriye'deki isyancıların iddialarına göre bu kimyasal saldırı Suriye devleti tarafından organize edilmişti. Konuyla ilgili internette birçok video haber dönerken Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) açıklamada bulunarak saldırının yapıldığı bölgede isyancılara ait kimyasal depo bulunduğunu ve saldırının isyancılar tarafından gerçekleştirildiğini yazdı. Aşağıda SANA'nın yayınladığı metni iletiyoruz.
 
Kimyasal silah kullanımında dış güçlerin parmağı var
ŞAM – Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı dün yayınladığı beyanda; silahlı kuvvetlerimizin başarılı operasyonları çerçevesinde sabah saatlerinde Şam kırsalının Cobar Beldesinde teröristlere ait bir depoda kimyasal silah üretiminde kullanılan maddelerin ele geçirildiğini belirtti.
 
Komutanlık beyanında depoda ayrıca kimyasal gazlardan koruyucu maskeler ve zehirli kimyasal gazların solunulması halinde ilk müdahalede kullanılacak ilaçların bulunduğuna dikkat çekti.
 
Silahlı terör çetelerinin havzalarında bu gibi maddelerin bulunmasının bu çetelerin silahlı kuvvetlerimize ve halkımıza karşı kimyasal silahlar kullandıklarına kesin ve açık bir kanıt teşkil ettiğine vurgu yapan komutanlık; kimyasal silah kullanmalarında onlara destek ve yardım takdim eden dış tarafların bulunduğuna delil oluşturduğunun altını çizdi. Aynı zamanda bu terör çetelerinin uluslar arası kanunlar, kararlar, insan hakları ve ahlaki değerlerden uzak gerçek yüzlerini ortaya koyduğunu belirtti.
 
Komutanlık; terör çetelerinin halkımıza ve silahlı kuvvetlerimize kimyasal kullanmada bu gibi kirli yönteme başvurmalarının, ordunun ağır darbeleri altında düştükleri iflas ve çıkmazı yansıttığını ifade etti.
 
Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığın tekfirci ve vahhabi terör çetelerinin meydanlarda işledikleri çirkef suçlar ve ihlallere ilişkin gerçekleri ortaya koyma özeninde olduğuna dikkat çekilen beyanda; Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarının her karış toprağında terörü kökten kazıma ve teröristlere demir yumrukla vurma kararlılık ve azminde olduğunun altı çizildi.
 
 
 
 
paylaş