Otomatikman İmam Hatipliyiz

24 Ağu 2013
4+4+4 Eğitim sistemi kapsamında normal okulların dönüşümü devam ediyor. Yeni ortaya çıkan bir bilgiye gore Konya’da geçen yıl 20’ye yakın ortaokul otomatikman imam hatip olduGeçen yıl bu okullara giden öğrencilerin de kayıtları otomatikman buralara alındı.
 
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız konu ile ilgili, “Bu gibi uygulamalar, kabul ettirilmeye çalışılan politikaları ortaya koyuyor. Önce liseye gidecek öğrencilerin seçenekleri azaltılarak, imam hatip liselerine yönlendirildi. Bu uygulama da bir düşünceyi pratiğe koymak açısından bir örnektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘İsteyen veli çocuğunun kaydını başka ortaokula alabilir’ demiş ama biz biliyoruz ki, Anadolu’da böyle şeylerin olması son derece zordur. Bu okulda öğrencisi olan veli, çocuğunu oradan almaya kalkarsa toplumsal baskıyla karşılaşacaktır. ‘Bana ne diyecekler’ düşüncesi oluşacak ve ‘Ne olacak çocuk orada okusun’ demek zorunda kalacak” dedi.
 
Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir ise, “Sadece Konya merkezde 10’un üzerinde ortaokulun imam hatipe çevrildi. Geçen yıl Konya’da normal ortaokul olarak eğitim veren Mümtaz Koru İlköğretim Okulu, Ahmet Haşhaş İlköğretim Okulu, Çumralıoğlu İlköğretim Okulu, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu, 23 Nisan Egemenlik Ortaokulu, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu, Fetihkent Kazım Uluşahin İlköğretim Okulu, İhsaniye İlköğretim Okulu bu yıl imam hatip ortaokulu olarak dönüştürüldü” diye açıklamada bulundu.
 
 
paylaş