Bu fidanlar daha da yücelecek

24 Ağu 2013
Can Yücel’in orman vasiyeti Seferihisar Belediyesi ve şair Cezmi Ersöz’ün ortak projesiyle hayata geçti.
 
Can Yücel, İzmir’de hastanede yatarken Ömer Atılgan’a orman vasiyetinde bulunmuş, “Benim adıma bir orman yapın. Ağaçların her biri ülkemizde öldürülen devrimcilerin isimlerini taşısın” demişti. Atılgan, Yücel’in bu isteğini Cezmi Ersöz’e aktardı.
 
Cezmi Ersöz’de, Seferihisar Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ile birlikte, Seferihisar Kocaçay Mevkii’nde “Can Yücel Ormanı’na 80 adet fidan dikildi.
 
Can Yücel Ormanı’ndaki her bir fidana, “Deniz Gezmiş, Uğur Mumcu, Harun Karadeniz, Abdi İpekçe, Nesimi Çimen, İbrahim Kaypakkaya, Musa Anter, Hrant Dink, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş” ve daha yitirdiğimiz onlarca devrimcinin adı verildi.
 
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ormanın açılışında, “Bu projeyle ilgili olarak Cezmi Ersöz’le ilk kez geçen yıl görüştük. Can Yücel'in böyle bir vasiyeti olduğunu ve bunu yerine getirmek istediğini söyledi. Biz de çok heyecanlandık ve bunun için çalışmalara başladık. Can Yücel'in vasiyetini yerine getirirken yalnızca onu değil; aynı zamanda bu topraklarda hayatını erken kaybetmiş her insanı, her devrimciyi de anmak istedik. Bugün fidanlarımıza onların isimlerini verdik. Aileleri ve yakınları da bugün bizimle birlikteydi. Duygusal bir gün oldu. Kaybettiklerimizin isimleri bu ormanda yaşayacak” dedi. 
 
Cezmi Ersöz ise şunları söyledi; “ Bu ormanı kim yapar diye düşündüğümüzde aklımıza ilk olarak Seferihisar Belediye Başkanı sevgili Tunç Soyer geldi. Kendisiyle geçtiğimiz nisan ayında Can Yücel Sokağı’nda buluştuk. Vasiyeti kendilerine aktardım. Hiç tereddüt etmeden seve seve, çok da güzel olur dedi. Öldürülen her devrimci için bugün birer fidan diktik. Yoldaşlarımızı anarken elbette hüzünleniyoruz ama ülkemize ilk kez bir devrim ormanı yapmanın bir heyecanını da yaşıyoruz. Bugün aynı zamanda Can Yücel’in doğum günü… Bizler daha özgür ve haysiyetli yaşayalım diye, devrime can verenler hepsi birer ‘Can’ oldu. Bizi bir araya getiren Can Yücel için ancak şunu söyleyebiliriz: “Aşk olsun be sana Can Baba, aşk olsun” 
 
 
 
paylaş