Hizbullah'tan açıklama

23 Ağu 2013
Lübnan'da bugün öğleden sonra meydana gelen patlamalarda ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ederken, Lübnan Hizbullahı'ndan patlamalara dair bir açıklama yapıldı.
 
Lübnan Daily Star internet sitesinde yapılan açıklamada "Birbiri ardına meydana gelen bu iki terörist saldırı Lübnan halkının arasına nifak tohumları ekmeyi planlayan güçlerce yapılmıştır. Bu saldırı ülke halkı arasında mezhepsel bölünmeyi derinleştirmek ve mezhepsel savaşlar çıkarmak isteyenlerce gerçekleştirilmiş bir terörist saldırıdır. Bu saldırı bölgeyi bölüp parçalamak ve kan gölüne çevirmek isteyenlerin, uluslararası planlar yapanların, amacına hizmet etmektedir" denildi.
 
Birbiri ardına olan iki saldırı Trablusşam kentinin kuzeyinde bulunan iki ayrı camiyi hedef aldı. Lübnan Sağlık Bakanlığının açıklanasına göre saldırıda en az 27 kişi öldü, 350'nin üzerinde insan da yaralandı.
 
Hizbullah açıklamasının devamında bu ölümcül saldırıyı kınayarak bu saldırıyı Lübnan'ı kaosa sürüklemek için Siyonist rejim ve onun destekçileri tarafından yapılmış bir saldırı olarak tanımladı.
 
 
 
paylaş