Lübnan'da patlama

23 Ağu 2013

Lübnan'ın Trablus şehrinde bugün ( 23 Ağustos 2013) öğleden sonra art arda iki patlama meydana geldi.   Lübnan haber sitesi Al Akhbar'ın aktardığına göre birbirinden hemen sonra, bölgede bulunan iki farklı cami önünde meydana gelen patlamalarda ölen ve yaralananlar oldu.

Yine Lübnan'da İngilizce yayın yapan Daily Star internet gazetesinin aktardığına göre bombalardan bir tanesi şehirde bulunan Takva caminin yakınında patladı. Bu birinci patlamanın hemen ardından meydana gelen ikinci patlama Mina bölgesinde bulunan Selam caminin yakınlarında meydana geldi.

Patlamadan sonra verilen televizyon haberlerinde insanların cesetlerin üstünü örttüğü ve yaralılara yardım ettiği görülüyor. Resmî olarak ölü ve yaralı sayısı açıklanmasa da Lübnan Daily Star gazetesinin verdiği bilgiye göre ölü sayısı 20'yi bulurken, onlarca yaralı olduğu açıklandı.

Yine Lübnan televizyonlarında gösterilen görüntülerde patlamaların hemen ertesinde silah sesleri geldiği ve eylemcilerin bomba yüklü araç kullandıkları belirtiliyor.

paylaş