İşte Ali’mi böyle katletmişler

22 Ağu 2013

Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de Gezi eylemlerine katıldığı sırada sokak arasında kıstırılarak sopalarla katledilmişti. 38 gün komada kalan Ali İsmail 19 yaşındaydı. Yaşamını kaybetmesi üzerine biri polis, 5 kişi yapılan soruşturma sonucu tutuklandı.

Ali İsmail’in, dövülerek yaşamını yitirdiği sokaktaki kameraların kayıtları emniyette yapılan incelemelerde “geri getirilemeyecek şekilde hasar görmüş” denilmesine rağmen, jandarma kriminal laboratuvarı kayıtları görünür kılmıştı.

Kayıtlarda sokak arasına giren Ali İsmail’in, fırın sahibi ve arkadaşları tarafından durdurulup sopalarla dövüldüğü görülüyor. Daha sonra aralarına katılan sivil polis Mevlüt Saldoğan’ın Ali İsmail’in yerde iken kafasına 3 tekme attığı an kayıtlarda gözüküyor.

Tutuklanan sivil sanıklardan Ebubekir Harlar da görüntülerdeki eli sopalılar için, “Bildiğim kadarıyla sivil giyimli polis memurlarıydı” derken, yine fırındaki üç sivilden biri olan Muhammet Vatansever’in de, sorgusunda, “tamamen polise yardımcı” olmak için Korkmaz’a çelme takıp düşürdüklerini, kendisinin bir tekme attığını, sonra polis memuru Mevlüt Saldoğan’ın gelip vurduğunu ifadelerinde anlattı.

paylaş