TMMOB: “Buyrun dinleyin sokaktayız”

22 Ağu 2013

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, binada dinleme cihazı bulunması üzerine yönetim kurulu toplantısını sokakta yaptı. Şube Başkanı Ali Hakkan, “Tüm çalışmalarımız şeffaf, dinlenmemizi gerektirecek bir durum yok, dinlemeyi protesto etmek için toplantımızı sokakta yapıyoruz” dedi.

Hakkan, "Biliyorsunuz ki Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde dinleme cihazı bulundu. Oda olarak, bilimsel verilerle kamu yararına çalışmalar yürütüyoruz, kararlar alıyoruz, bu karalarımızı da herkesle paylaşıyoruz. Tüm çalışmalarımız şeffaf. Dinlenmemizi gerektirecek hiçbir durum yok. Bugün de haftalık rutin yönetim kurulu toplantımızı oda yöneticilerimizle ve sizlerle beraber sokakta yapacağız" dedi.

Şube yöneticileri, “Hukuk devletine inanıyoruz, toplantıyla protestomuz hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Teknik ekibimiz kayıt cihazındaki dört saatlik bant kayıtlarını çözdü. DVD ses kaydı, tutanak ve cihaz savcılığa iletildi. Bant çözümlemesi de yapılıyor, kayıtlarda dinleme yapanların isimleri ve telefonları var. Savcılık isterse hemen yakalayabilir. Konur Sokak’taki MOBESE kayıtları incelendiğinde eşkalleri tespit edebiliriz, bir kişiyi tespit ettik savcı ile görüşmeye gideceğiz bu hafta, savcıya ileteceğiz bu durumu. Binamızda kapsamlı bir böcek taraması yaptırma kararı aldık. Bütün çalışmalarımız şeffaf eylemlerimizi web sayfamızdan ve sosyal medyadan duyuruyoruz. Biz şeffaflaştıkça dinleyenler yasadışılaşıyor” dedi.

Mimarlar Odası, "Yeni TMMOB yasası ile artık kaçak yapının ve kaçak ruhsatın önü açılmıştır” diye bilgi verdi.

paylaş